
انواع صورتحساب الکترونیکی سامانه مودیان: راهنمای کامل برای کسب و کارها

- تاریخ انتشار:
- دسته بندی ها : آموزش مالیاتی
- نویسنده : آکادمی مالی یاس
مقدمه
یکی از موضوعات مهم امروزه تشخیص انواع صورتحساب الکترونیکی برای مشمولین ارسال آن هست. قانون پایانههای فروشگاهی و سامانه مودیان، الزام صدور صورتحساب الکترونیکی را برای همه شرکتها و اصناف مقرر کرده است. که موجب افزایش دقت در فرآیند های حسابداری میشود.
این قانون سه نوع صورتحساب الکترونیکی (نوع اول، نوع دوم و نوع سوم) را تعریف نموده است.
در این مقاله با انواع صورتحساب الکترونیکی سامانه مودیان آشنا میشویم تا با دانش این انواع، نوع مناسب صورتحساب را هنگام ثبت در سامانه مودیان انتخاب نماییم و از مشکلات مالیاتی ناشی از وارد کردن اشتباه اطلاعات در صورتحسابها جلوگیری نماییم.
انواع صورتحساب الکترونیکی سامانه مودیان
صورتحساب الکترونیکی، در واقع جایگزین همان فاکتور فروش و درآمد است و دارای یک شماره منحصر به فرد مالیاتی است که به هر صورتحساب توسط سازمان امور مالیاتی اختصاص مییابد. این نوع صورتحساب به سه دسته صورتحساب الکترونیکی نوع اول، صورتحساب الکترونیکی نوع دوم و صورتحساب الکترونیکی نوع سوم تقسیم میشود.
تفاوت این صورتحسابها در الزامات اطلاعاتی است که باید اظهار کنند.

یاس سیستم:انواع صورتحساب الکترونیکی سامانه مودیان(راهنمای کامل برای کسب و کارها)
صورتحساب الکترونیکی نوع اول
در این نوع صورتحساب، اطلاعات خریدار و فروشنده در صورتحساب درج میشود و امکان ثبت معامله بصورت نقدی و نسیه نیز وجود دارد. در صورت صدور این نوع صورتحساب، اعتبار مالیاتی ارزش افزوده برای خریدار محاسبه میشود.
همچنین، انواع دیگری از این صورتحسابها با همان عنوان صورتحساب الکترونیکی نوع اول برای شغلهای خاص دیگر وجود دارند که نیازمند اطلاعات کاملتر هستند.
الگوهای صورتحاسب های نوع اول
صورتحساب های نوع اول دارای الگوهای مختلفی است که بسته به صنف و فعالیت متفاوت هستند. الگوهای صورتحساب نوع اول:
- الگوی صورتحساب فروش ارز که مختص صرافیها است.
- الگوی صورتحساب طلا، جواهر و پلاتین که مختص فروشندگان طلا است.
- الگوی صورتحساب قرارداد پیمانکاری.
- الگوی صورتحساب قبوض خدماتی.
- الگوی صورتحساب بلیط هواپیما.
- الگوی صورتحساب صادرات.
صورتحساب الکترونیکی نوع دوم
امکان صدور این نوع صورتحساب فقط در صورتی که معامله بصورت نقدی انجام شده باشد امکانپذیر است. در این نوع صورتحساب، ثبت مشخصات خریدار اعم از نام، کد ملی و یا کد اقتصادی الزامی ندارد و طبعا اعتبار مالیاتی ارزش افزوده برای خریدار محاسبه نمیشود.
صورتحساب الکترونیکی نوع سوم
این نوع صورتحساب به عنوان رسید یا گزارش دستگاههای کارتخوان یا درگاههای پرداخت الکترونیکی دارای شماره منحصر به فرد مالیاتی است. در این نوع صورتحساب نیز، اعتبار مالیاتی ارزش افزوده برای خریدار محاسبه نمیشود.
صورتحساب نوع سوم معمولا برای فروشگاه ها به کار می رود که تعداد فروش زیاد است و فروشگاه مجهز به کارتخوان است. در این نوع صورتحساب، تراکنش انجام شده با دستگاه کارتخوان به عنوان فروش تلقی می شود.

شمادر حال مطالعه انواع صورتحساب الکترونیکی سامانه مودیان: راهنمای کامل برای کسب و کارها در یاس سیستم هستید
صدور صورتحساب الکترونیک
صدور صورتحساب الکترونیک پیش نیازهایی دارد که مودی باید اقداماتی را برای ارسال آن انجام دهد. این اقدامات به شرح زیر است:
- اول اینکه شناسه یکتای مالیاتی دریافت کنید
- دوم اینکه شناسه یکتای کالاهای خود را بگیرید
- سوم اینکه امضای الکترونیک (یا همان کد CSR) را دریافت کنید
- چهارم اینکه در کارپوشه خود وارد شوید
- پنجم اینکه از یک سامانه واسط برای ارسال صورت حساب های الکترونیک خود استفاده نمایید. نرم افزار واسط سامانه مودیان به این خاطر است که امکان بارگذاری مستقیم صورتحساب بر روی سامانه مودیان وجود ندارد و بر اساس دستورالعمل های ارائه شده توسط سازمان امور مالیاتی، اطلاعات فاکتورهای شما باید برای سامانه مودیان ارسال گردد.
لازم به ذکر است که فعلا به جای شناسه یکتای کالا می توانید از شناسه عمومی استفاده نمایید.

انواع صورتحساب الکترونیکی سامانه مودیان: راهنمای کامل برای کسب و کارها را در یاس سیستم بخوانید
نتیجهگیری
با توجه به قوانین جدید مالیاتی و الزامات سازمان امور مالیاتی، آشنایی با انواع صورتحساب الکترونیکی برای تمامی مشمولین ارسال آن ضروری است. در این مقاله، سه نوع صورتحساب الکترونیکی معرفی شد:
صورتحساب الکترونیکی نوع اول که برای معاملات نقدی و نسیه استفاده میشود و شامل اطلاعات کامل خریدار و فروشنده است.
صورتحساب الکترونیکی نوع دوم که تنها برای معاملات نقدی به کار میرود و نیازی به ثبت اطلاعات خریدار ندارد، و در نهایت، صورتحساب الکترونیکی نوع سوم که به عنوان رسید تراکنشهای دستگاههای کارتخوان و درگاههای پرداخت الکترونیکی عمل میکند.
این انواع صورتحساب الکترونیکی به کسبوکارها کمک میکنند تا فرآیندهای مالی خود را بهطور دقیقتر و سازمانیافتهتر مدیریت کنند و از بروز مشکلات مالیاتی ناشی از اشتباهات در ثبت اطلاعات جلوگیری کنند.
با بهرهگیری از نرمافزارهای واسط سامانه مودیان، شرکتها میتوانند بهسادگی انواع صورتحساب الکترونیکی خود را به سامانه مودیان ارسال کرده و از صحت و دقت اطلاعات مالی خود اطمینان حاصل کنند.
به این ترتیب، آگاهی و استفاده صحیح از انواع صورتحساب الکترونیکی نه تنها به رعایت قوانین کمک میکند، بلکه به بهبود کارایی و شفافیت مالی در شرکتها و کسبوکارها نیز منجر میشود.