
۱۹ اولویت برای تسهیل فضای کسبوکار

- تاریخ انتشار:
- دسته بندی ها : آموزش مدیریتی
- نویسنده : مدیریت یاس سیستم
کدام اقدامات به تسهیل فضای کسب و کار در صنعت منجر خواهد شد؟ احمد پورفلاح، نماینده بخش خصوصی صنعت در شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی به این سوال پاسخ میدهد.
وی در پاسخ به این پرسش ۱۹ اولویت را بدین شرح برمیشمرد:
- عدم اصرار بیش از این در کاهش تورم؛ تورم اگر ناشی بر هدایت نقدینگی به کارهای مولد و اشتغالزا و به سوی بخش متعهد و سالم اقتصاد باشد، آنقدر بد و خطرناک نیست. نگاهی به تورم سنگین در کشورهایی چون ترکیه، روسیه، برزیل و گذر آنها از بحرانهای اقتصاد به اتکای تولید و خدمات، درست بودن این نظریه را به ذهن متبادر میسازد.
- برخورد جدی قوه قضائیه و سیستم بانکی با غارتکنندگان منابع بانکی و برگشت منابع به بانکها در جهت توزیع در شریانهای سالم بخش مولد اقتصاد
- تنفس دادن دوساله به واحدهای صنعتی بدهکار به سیستم بانکی، مالیاتی و تامین اجتماعی که محصول تولیدی آنها مورد نیاز جامعه مصرف است و ناخواسته به این بحران کشانده شدهاند.
- در اختیار گذاشتن سرمایه در گردش مناسب با حجم تولید و تعداد کارکنان، با تایید کمیتهای متشکل از نماینده سازمان صنعت و معدن، تشکل مربوطه و واحد متقاضی
- ارائه وامهای کمبهره با بازپرداخت طولانی برای تحریک واقعی تقاضا
- عدم صدور پروانه تاسیس واحدهای جدید تولیدی در جهت هدایت منابع موجود در بخش مردمی و سیستم بانکی به واحدهای موجود به صورت مستقیم و از طریق بورس
- عزم عمومی برای اجرایی شدن و گذر از برجام و دستیابی سریع به مزایای مورد انتظار در پسابرجام
- شکل دادن و فعال کردن پنجره واحد به صورت واقعی و دور از تعلل، انحصارطلبی و زیادهخواهی دولتی
- ایجاد اعتماد عمومی به آینده با پرهیز از برخوردهای جناحی و اختلافسلیقهای و به وجود آوردن امید به آینده و اشتیاق در سرمایهگذاری و خرید
- باید بپذیریم که مسوولیت ناوگان تولید تامین نیاز داخلی، تولید محصولاتی که بازار صادراتی دارد و نهایتاً ایجاد شغل و درآمد برای کارکنان است. انتظار جبران کسری بودجه دولت از سوی واحدهای صنعتی و تحمیل عوارض سنگین به آنها موجب رونق واحدهای صنعتی می شود.
- قوانین وضعشده در جهت حمایت از تولید همانند قانون بهبود مستمر از محیط کسب و کار، قانون حمایت از تولید و ارتقای نظام پولی و مالی، قانون رفع موانع تولید را با عزمی ملی و مسوولانه اجرایی کنیم.
- از زیادهخواهی و مشکلتراشی پارهای از بانکها جداً جلوگیری و سریعاً با آنها برخورد قانونی کنیم. مثلاً از طرفی و به ظاهر در جهت حمایت از بانکها دو درصد از سود تسهیلات میکاهیم و از طرف دیگر با رسوب دستوری ۱۰ تا ۱۵ درصد و گاه بیشتر از میزان تسهیلات تا پایان تادیه آخرین قسط این حمایت را کاملاً خنثی میکند.
- نظارت بیشتری بر بورس توزیع کالا داشته باشیم. دیده میشود که بورس در مواردی به افزایش قیمت غیرقانونی در عرضه مواد اولیه واحدهای تولیدی اقدام میکند و نهایتاً امکان جذب مواد به وسیله کارخانهها را محدود میکند و زمینه را برای حضور دلالان و محتکران فراهم میسازد و قیمتها را در بازار افزایش میدهد.
- به بنگاههای بزرگ تولیدکننده مواد اولیه تکلیف شود که تامین نیازهای کارخانجات داخلی را از اولویتهای خود قرار دهند.
- تعرفه ورود مواد اولیه کارخانجات را در حد صفر کاهش دهند تا مواد اولیه ارزانتر به خطوط تولید برسد و رقابت منطقی در بازار ایجاد و از ورود مواد از طریق قاچاق جلوگیری شود.
- تا عادی شدن شرایط از ورود محصولاتی که عرضه آن نسبت به تقاضا فزونی دارد جلوگیری و این مورد کاملاً مدیریت شود.
- بخش مسکن با حمایتهای مناسب فعال شود تا هم قدری بحران اشتغال التیام یابد و هم تعداد بالای واحدهای تولیدی مرتبط با مسکن مجدداً به عرصه تولید بازگردند.
- صنعت و صنعتگر را همیشه گرامی بداریم، نه اینکه فقط در مقاطعی که درآمدهای نفتیمان کاهش مییابد، به یاد بخش تولید بیفتیم؛ آن هم فقط بر روی کاغذ و در نوشته ها و همچنین در گفتارها و فشار آوردن بیشتر بر تولید و تولیدکننده.
- بانکها را توجیه کنیم که زیر کلید گرفتن واحدهای بدهکار راهحل مساله نیست. چون نهایتاً به تعطیلی واحد و اخراج کارکنان میانجامد که نمیتواند یک هدف مسوولانه و منطقی باشد. اگر هم میخواهید منابعی را صرف راهاندازی مجدد مجموعهای که ناخواسته به بحران کشیده شده، کنید، بهتر است از طریق مدیران و صاحبان مربوطه انجام شود که هم تخصص مربوطه را دارند و هم عشق و علاقه بیشتر به واحد خود دارند.
[av_image src=’http://yassystem.com/wp-content/uploads/2015/11/110315.png’ attachment=’1343′ attachment_size=’full’ align=’center’ animation=’no-animation’ styling=” hover=” link=’manually,http://yassystem.com/%D8%AE%D8%A8%D8%B1%D9%86%D8%A7%D9%85%D9%87/’ target=” caption=” font_size=” appearance=” overlay_opacity=’0.4′ overlay_color=’#000000′ overlay_text_color=’#ffffff’ av_uid=’av-2j3lhn’][/av_image]