حسابداریتو در سال جدید نو کن، اما به قیمت ۱۴۰۲!

فقط تا ۹ خرداد

نرم افزار مالی یاس سیستم

چه نکات مهمی در ممیزی مالیاتی باید رعایت شوند؟

ممیز مالیاتی - نرم افزار حسابداری یاس سیستم

ممیزی مالیاتی در حقیقت به معنای ارزیاب است. از این رو، ممیزی به فردی گفته می‌شود که بر موسسات نظارت دارد تا قوانین مالیاتی را رعایت نمایند. برای ممیزی این مسئله حائز اهمیت است که شرکت‌ها مالیات قانونی و درست را بپردازند. ممیز مالیاتی برای اداره دارایی و سازمان مالیاتی کار می‌کند و جزء کارکنان شرکت‌ها و موسسات نیست. ما در این مقاله قصد داریم هر آنچه که لازم است درباره ممیز مالیاتی بدانید، در اختیارتان قرار دهیم. تا انتهای مقاله همراه ما باشید.

 

چه نکات مهمی در ممیزی مالیاتی باید رعایت شوند؟

نکات مهمی که باید در ممیزی مالیاتی رعایت بشوند را در یاس سیستم بخوانید

چه کسی ممیزی مالیاتی را انجام می دهد؟

همان طور که در بخش قبل بیان کردیم، ممیز مالیاتی فردی است که در اداره دارایی و برای سازمان مالیالت کار می‌کند. وظیفه اصلی او این است که هزینه‌ها و میزان درآمد موسسات را بر اساس دفاتر آن‌ها بررسی کرده و میزان مالیات پرداختی آن‌ها را مشخص می‌کند.

افرادی که قصد دارند کارهای مالیاتی‌شان را انجام دهند، به اداره مالیات مراجعه کرده و این فرد مسئول پاسخگویی به آن‌ها است. شرکت‌ها و افراد حقیقی و حقوقی می‌توانند از طریق ممیز مالیاتی، مالیات‌شان را بررسی کرده و نسبت به پرداخت آن اقدام نمایند. همچنین افرادی که نسبت به میزان مالیات خود اعتراض دارند می‌توانند اعتراضشان را ثبت کرده تا ممیز مالیاتی بررسی‌های لازم را در این باره انجام دهد.

 

چه نکات مهمی در ممیزی مالیاتی باید رعایت شوند؟

چه اشخاصی ممیز مالیاتی هستند را در یاس سیستم بخوانید

نکات مهم درباره ممیز مالیاتی

ممیز مالیاتی ممکن است به موسسه یا شرکت شما به صورت فیزیکی مراجعه نکند. شما موظف هستید که دفاترتان را در اختیار وی قرار دهید. به خاطر داشته باشید که یک ممیز مالیاتی به هیچ شرکت یا موسسه وابسته نیست. او کارمند وزارت دارایی بوده و برای سازمان امورمالیاتی کشور کار می‌کند. از این رو، او از این سازمان حقوق دریافت می‌کند. سعی کنید تمام اطلاعاتی که او نیاز دارد را در اختیارش قرار دهید تا دچار ضرر و زیان نگردید.

رده شغلی ممیز مالیاتی

امروزه با توجه به تغییر سیاست‌ها در رابطه با انواع سرمایه گذاری، شرکت‌ها و استارت آپ _ها، تغییراتی در رابطه با مالیات به وجود آمده است. در سال‌های گذشته به دلیل تحریم‌های آمریکا و برخی فاکتورهای دیگر، دولت سعی کرده درآمدهای نفتی خود را به حداقل برساند و درآمد مورد نیازخود را از طریق اخذ مالیات تامین کند. به همین دلیل نیاز به ممیز مالیاتی بسیار بیشتر از گذشته احساس می‌شود.

از این رو، افرادی که در رشته‌های حسابداری و مالی تحصیل کرده اند، گزینه‌های خوبی برای این شغل به حساب می‌آیند. زیرا آن‌ها با قوانین محاسبات کاملا آشنایی دارند و می‌توانند این کار را به نحو احسن انجام دهند. ممیز مالیاتی چهار رده شغلی دارد که شامل کمک ممیز، ممیز، سر ممیز و ممیز کل می‌شود. در ادامه درباره هر یک از رده‌های شغلی ممیز مالیاتی اطلاعاتی را در اختیار شما قرار می‌دهیم.

کمک ممیز

این فرد عموما از بین افرادی که در وزارت دارایی کار می‌کنند انتخاب می‌شود. افراد مناسب برای شغل کمک ممیز کسانی هستند که یا تحصیلات دانشگاهی در رشته‌های بازرگانی و امور مالی را دارند یا از آموزشگاه‌های عالی وزارت دارایی مدرک پایان دوره خود را گرفته اند. گاهی اوقات، وزارت دارایی به کمک ممیز‌های زیادی نیاز دارد، از این رو ممکن است افرادی که در رشته‌های قضایی تحصیلات دانشگاهی دارند نیز به عنوان کمک ممیزی انتخاب شوند.

کمک ممیز وظیفه دارد برخی نامه‌ها را نوشته یا تایید نماید. این نامه‌ها توسط ممیز مالیاتی تایید می‌گردد. همچنین برای این شغل یک امتحان عمومی نیز وجود دارد که افراد می‌توانند از طریق قبولی در آن می‌توانند در این شغل فعالیت کنند.

 

چه نکات مهمی در ممیزی مالیاتی باید رعایت شوند؟

نکات مهم درباره کارشناسی و کارشناسی ارشد مالیاتی را در یاس سیستم بخوانید

کارشناس مالیاتی

افرادی که قصد دارند به عنوان کارشناس مالیاتی فعالیت کنند، باید حتما مدرک کارشناسی یا کارشناسی ارشد در رشته‌های حسابداری و مالی داشته باشید. برای این منظور فرد باید حداقل سه سال سابقه کار در سازمان مالیاتی داشته باشد تا برای این شغل احراز شود. همچنین برای گرفتن سمت کارشناس مالیاتی فرد باید حداقل ۴ سال به عنوان کمک ممیز سابقه کاری داشته باشد.

وظیفه ممیز مالیاتی این است که امورات مودیان را بررسی کند. ممیزین باید اظهارنامه‌های مالیاتی را بررسی کرده و میزان مالیات پرداختی را تعیین کنند. مودیان تنها در صورتی می‌توانند به سر ممیز مراجعه نمایند که ممیز آن‌ها را به او ارجاع دهد. به طور کلی، کلیه امور مربوط به مالیات شرکت‌ها و افراد حقیقی و حقوقی را ممیز مالیاتی انجام می‌دهد و نیازی به سر ممیز نیست.

 

کارشناس ارشد مالیاتی

فردی که قرار است که به عنوان کارشناس ارشد مالیاتی فعالیت کند، باید حداقل مدرک کارشناسی رشته‌های مالی و مرتبط را داشته باشد. وی باید ۵ سال سابقه کار در سازمان امورمالیاتی را داشته باشد. در حقیقت، برای احراز هویت این فرد داشتن این شرایط ضروری است. همچنین فرد باید حداقل چهارسال به عنوان کمک ممیز فعالیت کرده باشد. همچنین فرد باید ۱۰ سال سابقه کار کلی داشته باشد. کارشناس ارشد مالیاتی وظیفه دارد که بر واحدهای مالیاتی نظارت داشته باشد. رسیدگی‌های مالیاتی همواره توسط ممیز و سر ممیز صورت می‌گیرد.

 

چه نکات مهمی در ممیزی مالیاتی باید رعایت شوند؟

ویژگی های ممیز مالیاتی را در یاس سیستم بخوانید

ممیز کل

افرادی که قصد دارند به عنوان ممیز کل فعالیت کنند، باید حداقل ۸ سال سابقه کار مرتبط را داشته باشند. برای فعالیت در سمت ممیز کل، فرد باید حداقل مدرک کارشناسی ارشد داشته باشد. افرادی که چهار سال به عنوان سر ممیز خدمت می‌کنند، می‌توانند ارتقاء شغلی یافته و به سمت ممیز کل برسند. برای رسیدن به این سمت فرد باید حداقل ۱۵ سال سابقه کار مرتبط داشته باشد. همچنین افرادی که قصد دارند به عنوان ممیز کل فعالیت کنند باید در امتحان شرکت کرده و نمره ۱۵ را کسب کنند.

ممیز کل وظیفه دارد که کارهای واحدهای مالیاتی را ارزیابی و بررسی کند. او در حقیقت برای سازمان مالیاتی کشور کار کرده و زیر نظر این سازمان فعالیت می‌کند. در راستای بخشودگی جرایم مالیاتی، حتما باید امضای کارشناس ارشد مالیاتی یا ممیز کل بر روی پرونده باشد.

 

جمع بندی

ممیز مالیاتی وظایف خاصی را بر عهده دارد که باید به نحو احسن از پس آن‌ها بر بیاید. وظایف ممیز مالیاتی در موضوع ماده ۲۱۹ قانون مالیات مستقیم آماده است. به طور کلی، یک ممیز مالیاتی وظیفه دارد که از فرار مالیاتی مودیان جلوگیری نموده و بر رعایت قوانین مالیاتی توسط سازمان‌ها و شرکت‌ها نظارت کامل داشته باشد. از دیگر وظایف ممیز مالیاتی این است که دفاتر هزینه و درآمد موسسات را بررسی کرده و آن‌ها را با اسناد و مدارک قانونی مطابقت دهد تا مالیات به صورت درست برای موسسه وضع شود.

همچنین او وظیفه دارد که با شرکت‌ها مذاکره کرده و اختلافات بین آن‌ها را حل و فصل کند. بررسی تقلب‌ها و آمار مالیاتی مشکوک نیز از دیگر وظایف یک ممیز مالیاتی به حساب می‌آید.  برای اینکه ممیز ها بتوانند وظیفه خود را بنحو احسن انجام دهند می بایست به نحوه گزارشگیری نرم افزارهای حرفه ای رایج در بازار تسلط کافی داشته باشند یکی از این نرم افزارهای حرفه ای ، نرم افزار حسابداری یاس سیستم می باشد که دارای گزارشات بسیار کامل و مفیدی در زمینه تجزیه و تحلیل حسابها می باشد.

از اینکه تا انتهای مقاله همراه ما بودید از شما سپاسگزاریم. امیدواریم که مطالب ما برایتان مفید بوده باشد.

 

منابع : maliatha

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *