دانشمندان پیش بینی کردهاند روباتها و ماشینهای هوشمند طی ۳۰ سال آینده با انجام کارهایی که انسانها انجام میدهند، بیش از نیمی از انسانها را بیکار و زندگی را بیمعنا میکنند.
فَکسکان، شرکت بزرگ قطعه ساز برای غولهای فناوری مانند اپل و سامسونگ ۶۰ هزار تن از کارگران یک کارخانه خود را در چین اخراج و رباتها را جایگزین آنها کرد.
به گزارش تارنمای روزنامه ساوث چاینا مورنینگ پُست، این کارخانه که در منطقه کانشانِ چین واقع است شمار کارکنان خود را از ۱۱۰ هزار به ۵۰ هزار نفر کاهش داده است. فَکسکان اعلام کرده است در حال حاضر بسیاری از وظایف کارگران در بخش تولید را دستگاههای اتوماتیک و رباتهای خودکار بر عهده دارند.
این شرکت در بیانیهای تاکید کرد از مهندسی رباتیک و فنآوریهای نوآورانه استفاده خواهد کرد و بر روی بالابردن ارزش افزوده در فرایند تولید متمرکز است.
در سال های اخیر، بسیاری از کارخانههای چینی بر فنآوری رباتیک سرمایه گذاری کردهاند . از شهریور ۱۳۹۳ بیش از ۵۰۰ کارخانه در استان گوانگدونگ چین حدود ۶۳۰ میلیون دلار بر روی خرید و ارتقای رباتهای هزینه کردهاند.
برخی از اقتصاددانان و کارشناسان اجتماعی درباره خطر جدی بحران بیکاری انسانها به دلیل گسترش استفاده از ربات ها در آینده هشدار دادهاند. دانشمندان پیش بینی کردهاند روباتها و ماشینهای هوشمند طی ۳۰ سال آینده با انجام کارهایی که انسانها انجام میدهند، بیش از نیمی از انسانها را بیکار و زندگی را بیمعنا میکنند.
موشه وَردی، استاد مهندسی محاسبات در دانشگاه رایس در شهر هوستون ایالت تگزاس امریکا اواخر بهمن ماه ۱۳۹۴ گفت: افزایش ماشین آلات هوشمند از جمله خودروهای بدون راننده، هواپیماهای بدون سرنشین هوشمند و همچنین دستگاه های تجاری هوشمند اگر چه آسایش را برای انسانها به ارمغان میآورد، اما ممکن است به بیکاری طولانی مدت انسانها منجر شود.
استاد وردی در نشست سالانه «انجمن آمریکایی برای پیشرفت علم» در واشنگتن افزود: تا سال ۲۰۴۵، ماشین آلات قادر به انجام بخش بسیار قابل توجهی از کارهایی خواهند بود که یک انسان میتواند انجام دهد.
وی با طرح این سوال که «آیا تکنولوژی که در حال توسعه آن هستیم در نهایت به نفع انسان خواهد بود؟» گفت: «پاسخ معمولی این است که اگر ماشین آلات همه کارهای ما را انجام دهند، ما نیز آزادانه به فراغت خواهیم رسید اما من چنین آینده امیدوار کنندهای را نمی بینم. معتقدم که کار کردن برای تندرستی و سلامت انسان ضروری است.
وردی تاکید کرد: پیدا کردن معنا در زندگی پس از آنکه انسان دیگر نان عرق جبین خود را نخورد شاید بشریت را با بزرگترین چالش خود تا زمان کنونی مواجه کند.
[av_image src=’https://yassystem.com/wp-content/uploads/2015/11/110315.png’ attachment=’1343′ attachment_size=’full’ align=’center’ animation=’no-animation’ styling=” hover=” link=’manually,https://yassystem.com/%D8%AE%D8%A8%D8%B1%D9%86%D8%A7%D9%85%D9%87/’ target=” caption=” font_size=” appearance=” overlay_opacity=’0.4′ overlay_color=’#000000′ overlay_text_color=’#ffffff’ av_uid=’av-2t8lqw’][/av_image]